COVID-19 & uw vakantie

Vakantieparken Weerribben Wieden houdt de situatie omtrent het coronavirus en de aanbevelingen die hierbij horen nauwlettend in de gaten. Wij volgen de aanwijzingen op van Roompot Group.

Er zijn op dit moment veel vragen met betrekking tot het coronavirus (COVID-19) en uw vakantie. Wij stellen alles in het werk om iedereen van een antwoord te voorzien. Het kan voorkomen dat we telefonisch moeilijker bereikbaar zijn. U kunt ons ook altijd een email sturen of ons contactformulier invullen.  

Hieronder vindt u een overzicht van veelgestelde vragen en antwoorden. 

Onze vakantieparken zijn open. Wel heeft de Nederlandse Regering maatregelen genomen die de verdere verspreiding van het coronavirus moeten beperken. Hierdoor zijn de restaurants op onze vakantieparken en het zwembad op Villapark de Weerribben gesloten tot 1 juni 2020. Onze restaurants werken op dit moment met een bezorg- en afhaalservice. De receptie en de fietsverhuur zijn telefonisch bereikbaar. 

 U kunt er nog steeds op uit in de omgeving. Er is nóg meer aandacht voor de schoonmaak van veelbezochte plekken en er zijn handgels beschikbaar. Zodra dat kan volgens de adviezen van de overheid, gaan alle faciliteiten weer open. 

Met de voorzorgsmaatregelen die wij nemen, kunnen de parken van Vakantieparken Weerribben Wieden open blijven. 

De restaurants op onze vakantieparken zijn gesloten tot 1 juni 2020. Onze restaurants werken op dit moment met een bezorg- en afhaalservice. De receptie en de fietsverhuur zijn telefonisch bereikbaar. U kunt er nog steeds op uit in de omgeving. Het zwembad op Villapark de Weerribben is vanaf 11 mei geopend. 

U hoeft niks meer te doen. Alle boekingen tot 1 juni 2020 hebben een voucher ontvangen, tenzij u ons heeft laten weten dat u toch komt. 

U kunt gebruikmaken van onze omboekgarantie. Bij Vakantieparken Weerribben Wieden kunt u altijd tot 28 dagen voor aankomst uw boeking wijzigen. Hiervoor worden wel wijzigingskosten in rekening gebracht. Denk hierbij aan het uitbreiden van uw reisgezelschap, het wijzigen van de periode of uw vakantieverblijf. Een vakantie in een andere periode of op een andere bestemming kan natuurlijk wel iets duurder uitvallen. In dat geval wordt alleen het verschil verrekend.

Vanwege de uitzonderlijke situatie die is ontstaan als gevolg van het coronavirus, is deze branche-brede recreatie-voucher geïntroduceerd.

De recreatie-voucher is een tegoedbon die u als online betaalmiddel kunt gebruiken wanneer u een nieuw verblijf bij ons boekt omdat uw oorspronkelijk geboekte verblijf op een van onze parken niet door kan gaan of u er zelf voor heeft gekozen om uw verblijf niet door te laten gaan. De waarde van de recreatie-voucher is gelijk aan de reissom die u reeds heeft betaald.

De recreatie-voucher kunt u tot 12 maanden na de oorspronkelijke aankomstdatum gebruiken als betaalmiddel voor een nieuwe boeking met een aankomstdatum van uiterlijk 30 september 2021.

Lees ook de HISWA-RECRON-voorwaarden van de recreatie-voucher.

U kunt de recreatie-voucher gebruiken als betaalmiddel voor een nieuwe boeking op onze website, met een aankomstdatum voor 30 september 2021. U boekt dus binnen 12 maanden na uw oorspronkelijke aankomstdatum een nieuwe reis met een aankomstdatum op uiterlijk 30 september 2021. 

De recreatie-voucher is eenvoudig online te verzilveren. U gebruikt hiervoor de link die u bij uw recreatie-voucher heeft ontvangen.

1. Gebruik de link die u bij uw recreatie-voucher heeft ontvangen. Zo komt u op de pagina met het aanbod.

2. U kiest uw gewenste vakantiepark en het vakantieverblijf. Vervolgens selecteert u de gewenste aankomst- en vertrekdatum

3. Tijdens het maken van de boeking verschijnt automatisch een schermpje waarin u de recreatie-vouchercode invult. Het bedrag van de voucher wordt nu automatisch in mindering gebracht op het totaalbedrag.

4. U vult de resterende gegevens in en plaatst de boeking. Pas nadat u de boeking heeft geplaatst, vervalt de waarde van de recreatie-voucher.

De waarde van de recreatie-voucher is gelijk aan de reeds betaalde reissom en de voucher is 12 maanden geldig vanaf de oorspronkelijke aankomstdatum.

We kijken er naar uit u binnenkort op een van onze parken te kunnen verwelkomen.

U kunt de recreatie-voucher tot 12 maanden na uw oorspronkelijke aankomstdatum gebruiken om een nieuwe verblijf bij ons te boeken. De exacte datum staat op uw recreatie-voucher vermeld. De aankomstdatum van de nieuwe reis dienst uiterlijk tot 30 september 2021 te zijn.

Bijvoorbeeld: U had een verblijf geboekt met de aankomstdatum 1 mei 2020. U heeft dan tot en met 30 april 2021 de tijd om een nieuwe vakantie te boeken met de voucher. De aankomstdatum van deze nieuwe vakantie moet plaastvinden voor 30 september 2021. 

De recreatie-voucher heeft de waarde van de reeds betaalde reissom en hoeft niet in een keer te worden besteed. U kunt de recreatie-voucher inderdaad gebruiken voor meerdere boekingen. 

Dat mag zeker. U kunt de recreatie-voucher voor een nieuwe boeking in juli gebruiken. U kunt de recreatie-voucher niet inleveren als u de boeking al gemaakt heeft. 

Dit is helaas niet mogelijk. Wij adviseren u om te wachten met boeken tot u de recreatie-voucher heeft ontvangen. 

U kunt uw recreatie-voucher alleen gebruiken voor nieuwe boekingen, deze kan dus niet worden verrekend met al bestaande boekingen. We adviseren u te wachten met boeken tot u de recreatie-voucher heeft ontvangen. Zodra u de voucher heeft ontvangen, kunt u zelf online een nieuwe boeking maken. 

Nee, dat kan niet. De recreatie-voucher staat op uw naam. U dient de voucher dus zelf te gebruiken bij het maken van een nieuwe boeking. 

Ja zeker. U kunt hiervoor contact met ons opnemen via ons contactformulier, telefonisch of per mail. Met het aanvragen van de recreatie-ocuher komt uw omboeking te vervallen. Wij sturen u dan binnen 14 dagen een recreatie-voucher ter waarde van de door u reeds betaalde reissom. Let op: dit kan alleen als uw oospronkelijke aankomstdatum tussen 14 maart 2020 en 1 juni 2020 lag. 

Met de Autoriteit Consument en Markt (ACM) en het ministerie van Economische Zaken is afgesproken dat u de (rest)waarde van de recreatie-voucher uitbetaald kunt krijgen. Dit kunt u aanvragen vanaf 1 juni 2021.